Logo PG_yellow.png

24 СЕРПНЯ

Володимирська Гірка,

верхній ярус

Фестиваль для людей, які живуть гідно

ГОСТІ ТА
АРТИСТИ ФЕСТИВАЛЮ

a44eedd19c894274f3460f2b7fe1335a52c91b42.jpg
Ахте́м Шевке́тович Сеітабла́єв
  • fb

Режисер, актор, телеведучий, викладач, громадський діяч.

 

Народився 11 грудня 1972 року в місті Янгі-Юль (Узбекистан). В 1992 р. закінчив Кримське культосвітучилище, курс А.І.Жукової. В 1999 р. закінчив режисерський факультет Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І.К.Карпенка-Карого. З 1992 до 2004 року працював як актор та режисер в Сімферопольському державному кримськотатарському академічному музично-драматичному театрі. З 2005 служить в Київському академічному театрі драми і комедії на Лівому березі Дніпра.

Заслужений артист Автономної Республіки Крим.

Майстер курсу КНУКіМ.

Член Української Кіноакадемії

Член Європейської Кіноакадемії

Директор ДП «Кримський дім».

Фільмографія (режисерські роботи):

2020р.-«Доброволец», телевізійний багатосерійний художній фільм.За підтримкою УКФ .

2019 р. -  «Номери», повнометражний художній фільм, Україна

2018 р. – «Захар Беркут»[1], повнометражний художній фільм, Україна, США

  1. 2017 р. – «Кіборги»[2], повнометражний художній фільм, Україна

2016 р. – «Чужа молитва»[3], повнометражний художній фільм, Україна, Грузія

2013 р. - «Хайтарма»[4], повнометражний художній фільм, Україна

2012 р. - «Чемпіони з підворіття»

2011 р. - «Темні води»

2011 р. - «Одного разу на Новий рік»

2009 р. - «Осінні квіти»

2009 р. - «Осінні турботи»

2008 р. - «Операція« ЧеГевара »

2007 р. - «Фабрика щастя»

2006 р. - «Квартет для двох»

 

[1] Тизер фільму «Захар Беркут» https://www.youtube.com/watch?v=x2HmU8yO5bA&fbclid=IwAR0EElVZHSRkZwsoL02ihKHzq03siI3VBPN52SFntKmN2eaUDl0VklSrKMY&app=desktop

[2] Трейлер фільму «Кіборги» https://www.youtube.com/watch?v=Pz6wWUoiiyI&fbclid=IwAR1epdtlo3kkIu95tgX66ILbOKS0PbXBVLRKBlgBgOyr4vpBjKgGbFn80vk&app=desktop

[3] Трейлер фільму «Чужа молитва» https://www.youtube.com/watch?v=ESd7PFotTLE

[4] Трейлер фільму «Хайтарма» https://www.youtube.com/watch?v=wrunfj38gLI

   Фільм «Хайтарма» https://www.youtube.com/watch?v=zitbUq2V4nA

Нагороди:

Одеський міжнародний кінофестиваль 2012 р. - «Чемпіони з підворіття» - кращий фільм Українського національного конкурсу.

Спеціальний приз UNICEF – фільм «Чемпіони із підворіття».

Гран-прі IV Трускавецького міжнародного кінофестивалю «Корона Карпат» за фільм «Хайтарма»,  Премія «Ніка» за фільм «Хайтарма» як за Кращий фільм країн СНД та Балтії 2013 року, фільм «Хайтарма» визнаний Союзом Кінематографістів України Кращим ігровим фільмом 2013 року та Кращим фільмом 2013 року.

Кращий режисер ХІІ Міжнародного кінофестивалю «Кімера» в Італії  (Kimera International Film Festival) – фільм «Хайтарма».

Лауреат премії імені Василя Стуса 2020 р.

Національна кінопремія «Золота Дзиґа » за найкращу чоловічу роль ,фільм «Додому» Реж.Нариман Алієв. 2020р.

Національна кінопремія «Золота дзиґа» за фільм «Кіборги» як кращий фільм 2018 року.

Лауреат Державної премії Автономної Республіки Крим (1997 і 2001 рр.)

Лауреат театральної премії «Київська Пектораль» (2005 р.)

Лауреат премії «Телетріумф»  (2016 р.).